Info

   Links, info & gratis software

”Huis_Voor_Taal

In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van de vernieuwde bibliotheek is sinds kort een Huis voor Taal ingericht. Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Geen school, maar een openbare ontmoetings- en werkplaats met computers, oefenprogramma’s, aangepaste leer- en leesboeken, specifieke informatie en deskundige hulp op woensdag- en donderdagmorgen.

Deskundig hulpteam Tijdens de openingsuren van FlevoMeer Bibliotheek Dronten is dit Huis voor Taal vrij toegankelijk.Iedere woensdag- en donderdagmorgen zijn taalcoaches aanwezig voor hulp en elke donderdag van 9.00 tot 10.00 uur houdt coördinator Marlies Zwanenberg open spreekuur.   

Alle medewerkers van het Huis voor Taal zijn te herkennen aan de Huis voor Taalbadge en een blauwe sjaal. De taalcoaches volgen een training in het begeleiden en lesgeven van toekomstige cursisten.    

Samen werken aan geletterdheid Kwintes, Humanitas Home Start, Maatjesproject, Kinderopvang Dronten, Brede School Dronten, Welzijn Dronten, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek hebben elkaar vorig jaar gevonden en werken nauw samen in de aanpak van laaggeletterdheid.                                                                                      

Een team van ruim twintig gedreven vrijwilligers ondersteunen de organisatie van het Huis voor Taal in Dronten. 

”Minder”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *