Huis voor TaalGeachte abonnee,
 Dit jaar zal Digiform op School Per 1 juli de activiteiten beëindigen. Lees meer

 Uw privacy gewaarborgd? Lees meer
Geen school; een openbare ontmoetings- en werkplaats! Lees meer

In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van Flevomeer Bibliotheek te Dronten is een Huis voor Taal ingericht. Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Geen school, maar een openbare ontmoetings- en werkplaats met computers, oefenprogramma’s, aangepaste leer- en leesboeken, specifieke informatie en deskundige hulp op woensdag- en donderdagmorgen.

Deskundig hulpteam Tijdens de openingsuren van FlevoMeer Bibliotheek Dronten is dit Huis voor Taal vrij toegankelijk.Iedere woensdag- en donderdagmorgen zijn taalcoaches aanwezig voor hulp en elke donderdag van 9.00 tot 10.00 uur houdt coördinator Marlies Zwanenburg open spreekuur.   

Medewerkers van het Huis voor Taal zijn te herkennen aan de Huis voor Taalbadge en een blauwe sjaal. De taalcoaches volgen een training in het begeleiden en lesgeven van toekomstige cursisten.    

Samen werken aan geletterdheid Kwintes, Humanitas Home Start, Maatjesproject, Kinderopvang Dronten, Brede School Dronten, Welzijn Dronten, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek hebben elkaar vorig jaar gevonden en werken nauw samen in de aanpak van laaggeletterdheid.      

Een team van gedreven vrijwilligers ondersteunt de organisatie van het Huis voor Taal in Dronten.

Dronten loopt voorop met digitale Taalverkenner.

Richard Post, (Koninklijke Bibliotheek Den Haag/Dossier/Impact) in gesprek met: (vlnr).

Toon Lips, Vrijwilliger Huis voor Taal (sinds 2016)
Erna Phaff, Projectmanager Huis voor Taal Bibliotheek FlevoMeer (sinds 2013)
Marlies Zwanenburg, Vrijwilliger Individuele Trajectbegeleiding (sinds 2015)

In de acht vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek ligt de focus op ‘maatschappelijke betekenis’. Dat vraagt om maatwerk, want geen gemeenschap is hetzelfde. In Dronten wordt – op moment van schrijven – gewerkt aan de digitalisering van de succesvolle Huis voor Taalverkenner. Een innovatie waarmee de resultaten inzichtelijk kunnen worden gemaakt én een belangrijke stap voorwaarts bij de individuele begeleiding van deelnemers. Lees meer

Taalverkenner digitaal:

Taalverkenner: 3x innoveren met impact:

  • Stel de deelnemer/klant centraal Lees meer
  • Maak de innovatie niet te groot Lees meer
  • Innoveer van binnenuit Lees meer